En saga för god för att vara sann

Shit. Maken på säsongsavslutning finns ju inte.

En direkt avgörande guldfinal på Ullevi mellan Sveriges två största klubbar från Sveriges två största städer. Där SM-guldet svajar från AIK till IFK och tillbaka igen innan matchen var över. Där SM-guldet får skjutas hem av en av Sveriges största trotjänare.
Bättre fotbollsporr kan inte ens Berth Milton tillverka..

Och vilken inramning också! Först tåg med tusen andra Gnagare, där det ju närmare göteborg vi kom, blev mer och mer drag. Helt fantastiskt! Sedan tusentals Gnagare marscherandes från centralstation mot Gamla Ullevi för att stötta vårt lag.
Var ett jäkla drag på arenan också från oss Gnagare. För övrigt en väldigt bra arena måste ja säga, även om den kanske är lite för liten för AIK.

Och första halvlek gick ju som den gick. En straffsituation för AIK som domaren friade, sen får IFK lite medvind och gör 1-0 på hörna när Gnaget tappar markeringen totalt. Göteborg fortsatte pressa och ledningen efter första halvlek var väl inte direkt orättvis, även om AIK hade haft sina lägen.
I halvtid var det rätt tyst på AIK-läktaren.. tror att många stod och funderade på vad som höll på att hända. Sa till Erik att "Nä fan, vi kan ta det här! Vi har vänt förr! Jag vet att det går!".

Och så skedde också.
Som flera gånger tidigare i år så visar AIK på en moral som gör att man aldrig ger upp, utan kämpar in i sista minuten. Mutumbas framspelning till Flavio är bra och Flavio gör inget misstag, utan skottar in 1-1 med otrolig kraft. Dansken har inte en susning på den.
Även Stahre visar hur stort fotbollssinne han har när han byter in kung Tjerna med sitt stora AIK-hjärta och Pavey med en explosionskraft som ett större stycke dynamit.
Om Mutumbas framspelning var bra så var Dulees exceptionell. Från läktare känns det som att han står i ett bra skottläge i flera minuter, många ropar "SKJUUT!" men det händer ingenting.. han väntar och väntar och väntar och det kommer inget skott. Istället kommer en lyftning, rakt på en framrusande Daniel Tjernström som ur ingen vinkel alls dunkar in sitt 21:a mål i AIK.
Kunde inte blivit viktigare.
Kunde inte blivit värdigare.

Att Tjerna får avgöra denna final är bara overkligt. En saga som är så underbar och fin att man inte tror att det kan hända på riktigt.
Sånt där händer bara på film.
11 säsonger har vår trotjänare spelat i laget, han har varit med om allt från Champions League-spel, till Superettan och upp i Allsvenskan igen, betat av 7 tränare och nästan ett oräkneligt antal medspelare.
Och så får han avgöra en "SM-final" såhär.
Det är fan sensationellt.

Jag tror fortfarande inte att jag förstått att vi tagit SM-guld, och vad det innebär, men just nu är känslan i kroppen iallafall jävligt bra!
Ett underbart slut på en helvetesvecka (Även fast det var lov), där känslor som ångest och nervositet övergått till lycka och en skön må-bra-känsla.

Det är helt enkelt jävligt skönt att vara Gnagare just nu!

// Affe

PS. Vi ses väl på Råsunda ikväll?

Inne på ullevi!

Är inne på ullevi, ganska tomt, aikarna sjunger rätt bra ändå! Nu tar vi i och visar att vi är sveriges största klubb! VAR E ÄNGLARNA?!! // Affe

I götet!

Tog ett väg men är framme i nån form av stad vid namn Göteborg! Står i kö till insläpp efter en jävla massa runtskjutsande <.< Snart insläpp, fan va taggad ja är!

Sjukt drag!

Sjukt kul på tåget, ni som inte är här kommer ångra att ni inte köade dom där 3-4 timmarna för det! Ölen flödar hos alla och sångerna ekar konstant nu! Kommer bli sjukt kul i götet! Hoppas vi blir uppmötta av en jävla massa gnagare så vi kan marschera ihop mot ullevi! Fan va kul det blir! "Jag kan inte skriva, jag kan inte läsa Jag kommer ifrån Göteborg och har en judenäsa! Heja, heja gnaget, heja heja gnaget Heja heja AIK! // Affe

På tåget!

En kall och grådisig söndagsmorgon pallrade jag mej iväg för att möta Jerka. För att åka till Göteborg. Sitter på tåget, klockan är 10.45 och fyra bira ligger i magen, AIK-sångerna ekar emellanåt i vagnen och det är en jävla stämning! Kön till toaletten är minst 10m lång, HELA tiden. Alla känner alla och alla känner lika, varenda jävel på tåget är sugen på ett sm-guld. Åker vidare och kanske skriver nåt mer senare, ha de! AAAIIKK, AIK E BÄST! VI E TOKIGA SOM FAAN, OCH FULLA NU IGEN! // Affe

RSS 2.0