Från 2LAX9 till 2TORSK10

Har precis hittat tillbaka hit och kollat igenom lite gamla inlägg.

Slutsats: Fan va jag saknar säsongen 2009.



Mitt senaste inlägg, postat dagen efter SM-guldet, avslutade jag med "Det är helt enkelt jävligt skönt att vara Gnagare just nu!".
Det är inte lika lätt att säga nu.

Om någon hade kommit fram till mig en dag i slutet av förra året, låt oss säga den 8e November (dagen efter dubbeln), och sagt att "Nästa år så kommer ni slåss för att inte åka ur Allsvenskan!" så hade jag nog bara skrattat högt och bett personen söka upp närmaste mentalsjukhus.

2010 blev året AIK startade med parollen "Kom och ta oss!" och vann Supercupen, och sen gick från att ha vunnit Allsvenskan och Svenska Cupen 2009, till att 2010 bli utslagna ur Svenska Cupen och europeiskt spel samt vara nedflyttningshotade i Allsvenskan.
Jag vet också att vi inte hade legat där vi ligger om vi inte hade sålt över halva startelvan från förra säsongen, men det här är vår verklighet nu.

Man förstod nog inte riktigt hur bra man hade det förra säsongen. 1-0 vinster hit, 1-0 vinster dit och man tyckte att det var ganska självklart att vi vann dom jämna matcherna. Man gick runt med ett litet leende på läpparna och snackade mycket gärna Allsvenskan och fotboll med polarna. Vi var derbykungar med 6/6 vunna derbyn och man pikade sina gårdarkompisar med hur kass Dembo var senaste derbyt eller sa åt bajarkillarna att de borde sluta sparka sönder Råsunda bara för att de förlorar hela tiden. Vi vann dubbeln. Man hoppades att säsongen aldrig skulle ta slut.

Men slut tog den, och det raskt. Stöttepelarna i guldlaget såldes och ersattes knappt. Årets säsong blev den exakta motsatsen till förra året. Vi har inga marginaler på vår sida och om det är någon som ska ta extrapoäng med sig hem så är det iaf inte AIK. Man snackar helst inte fotboll med sin djurgårdspolare och man vill helst att säsongen bara ska ta slut så fort som möjligt och att vi bara inte får åka ur. Vi har vunnit 1/4 derbyn och torskat två, båda mot djurgården.


Nu har vi en grymt viktig match stundandes (iofs är varje poäng sjukt viktig), mot Gefle på lördag. Vinst är det enda som finns. Torsk i den matchen och säsongen känns smått uppgiven. AIK har lanserat en kampanj för alla som följer AIK på Facebook. För endast 50 kronor får du en biljett på Norra och för ynka 100 kronor får du en sittplats/familjebiljett.

Jag tycker vi gör tar och fyller upp Råsunda och spelar ut Gefle med fem-sex - noll.
Alla ska gå och ta gärna med er alla AIKare ni känner som ni vet inte brukar gå på matcherna!

Låt oss hoppas att denna säsong inte blir den totala motsatsen till förra året, utan att vi iaf klarar oss kvar.
Vi ses på Råsunda på lördag!

AIK - Gefle IF, 2010-10-21 19:00, Råsunda Fotbollsstadion

Affe

RSS 2.0